<< Vorige


Tierra de Cadiz 2013 'Samaruco', Luis Perèz


Tierra de Cadiz 2013 'Samaruco', Luis Perèz


Vino de la Tierra de Cadiz / Andalusia



51% Syrah, 25% Merlot, 13% Petit Verdot, 10% Tempranillo, 1% Cabernet Sauvignon

12 maanden vatlagering op Franse eiken vaten.

Tussen 3500 en 5000 kg druiven per hectare, geoogst met de hand (en 's nachts, om oxidatie te vermijden). 
Elke variëteit wordt apart gevinifieerd in inoxen cuves. Een korte, koude maceratie ( aan 5°C) en daarna 20 dagen gisting aan minutieus gecontroleerde temperaturen met intervallen van 15 tot 28°C.
Na de malolactische gisting maakt Luis Pérez een selectie voor de assemblage die zal verder rijpen op houten vaten.  De wijn wordt noch gefilterd noch geklaard.

Een intense, geparfumeerde neus, met hinten van opgelegde kersen, aromatisch kruid, cacao, grafiet en truffel. Stevig, onderbouwd, complex, met rijpe tannines en een lange, intrigerende afdronk.




€ 21.20





Aantal