Latour a Civitella Grechetto, Sergio Mottura/Lazio

IGT Grechetto di Civitella d'Agliano / Lazio

Latour a Civitella  Grechetto, Sergio Mottura/Lazio
21.00 *Prijzen zijn inclusief btw
100% Grechetto van de 5 beste wijnvelden.

Fermentatie en 9 maanden opvoeding in barrique.

Vanwaar de naam 'Latour a Civitella'?
In 1993 ontmoette Sergio Mottura op een restaurantboot in Berlijn Louis Fabrice Latour (Bourgogne). O.a. de 'Poggio della Costa 1992' van Mottura werd er geserveerd en werd opgemerkt en geprezen door Latour.
Sergio Mottura: 'De volgende dag, terwijl hij me complimenteerde met de kwaliteit van de wijn, vroeg hij waarom ik er niet aan had gedacht om hem op hout te laten rijpen; Ik antwoordde dat ik dat wel had gedaan, maar zonder de resultaten waarop ik had gehoopt. Hij was zo vriendelijk om mij enkele voor witte wijnen geselecteerde barriques op te sturen en – vooral – om mij te leren hoe ik ze het beste kan gebruiken.'

Op de etiketten staan egels - die al op het domein leefden voordat in 1933 de grootvader van Sergio arriveerde. Ze worden beschouwd als deel van de familie.